31st August

Hi Friends,

Given below is the list of questions asked in today's exam (All Shifts) based on memory (as provided by students) -

1. Find Odd one? Agra, Darjeeling, Shimla, Ooty
Ans. Agra

2. Euro Cup 2016 Winner is?
Ans. Portugal

3. When did french revolution begin?
Ans. 1789

4. First viceroy who died in India?
Ans. Lord Mayo

5. Which of the following range parallel to the Indian Coastline?
Ans. Western Ghats (also known as Sahyadri)

6. Who is called the blade runner?
Ans. Oscar Pistorius

7. Maximum thorium reserve in which country?
Ans. India

8. United Nations established in which year?
Ans. 24 October 1945

9. Morphology of chromosome can be best observed in which stage of cell division?
Ans. Metaphase stage

10. Vande Mataram song has been taken from which Book?
Ans. Anandamath

11. What is the full form of WEP?
Ans. Wired Equivalent Privacy

12. Which county allows human euthanasia?
Ans. Netherlands

13. When was the UNO established?
Ans- 1945

14. Pandit Shivkumar Sharma play which instrument? 
Ans-  Santoor

15. Quartz is made of which element? 
Ans- Silica 

16. Unit of radioactive?
Ans. Curie

17. Father of Abul Fazal?
Ans. Shail Mubarak

18. Which is called quicklime ?
Ans. Cao (Calcium oxide)

19. First Indian origin women go to space?
Ans - Kalpana Chawla 

20. Best way to treat non biodegradable waste?
Ans -Recycle 

21. Author of Meghdoot?
Ans -Kalidas 

22. Which is the cleanest form of energy?
Ans - Wind energy 

23. Device used in data link layer?
Ans -Bridges and switches. 

24. Which trees are found in social forestry? 

25. Vikram Shila University established by?
Ans -King Dharmapala 

26. Malala Yousafzai and Kailash Satyarthi got which prize together?
Ans - Nobel Peace Prize 

27. Car while taking a turn experiences what kind of force?
Ans - Centripetal force 

28. First battle of Panipat fought between Babar and?
Ans -Ibrahim Lodi 

29. SEBI is? 
Ans -Regulation Authority 

30. Sharda Act is related to?
Ans - Child Marriage 

31. Council of ministers can be sacked by President on the recommendation of the?
Ans -Governor of a state.

Will be appearing for SSC CGL Exam Tier - I...... Then why not attempt Two Free Mock Tests and check your preparedness:

                          English Mock Tests                                                      Hindi Mock Tests


Tags : ssc cgl exam   ssc cgl tier 1   exam review   analysis   general awareness questions